Polévka ze slepice (husy nebo krocana) - recept cpt. Cooka
6 porcí: 2 l vody, 75 dkg slepice, drůbeží kosti, celer, mrkev, cibule, celý pepř, sůl, morkové kosti
Z oprané, očištěné drůbeže uvaříme polévku stejným způsobem jako <
> s obvyklými přísadami jako je zelenina, řídké a morkové kosti, pepř, sůl apod. Připravujeme-li polévku jen z drůbků, můžeme drůbeží maso nahradit jakostním hovězím masem. Hotovou polévku procedíme a zavaříme do ní buď tenké nudle, nebo těstovinové šneky. Jako vložky můžeme použít též zeleniny a masa z polévky. Také krupicové nebo játrové knedlíčky, popřípadě noky jsou výbornou a vhodnou vložkou. Vařené drůbeží maso podáváme buď studené s majonézou, nebo je můžeme zužitkovat k přípravě různých salátů, kroket a pudingů.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka