Chřest s holandskou omáčkou - recept cpt. Cooka
6 porcí:  70 dkg sterilovaného chřestu,

Omáčka: 5 čerstvých žloutků, 12 dkg másla, 2 dl vody, 1 lžíce octa, sůl, 1 lžíce citrónové šťávy

Sterilovaný chřest ohřejeme v nálevu z konzervy, vyjmeme, necháme okapat, osušíme na složené utěrce, urovnáme na talíře a doplníme omáčkou, kterou podáváme v omáčníku.
Příprava omáčky: do porcelánového hrnku vložíme žloutky, vodu, ocet, sůl, postavíme do nádoby s horkou vodou (nesmí se vařit) a pilně kvedláme, až omáčka zhoustne. Po kouskách přidáváme změklé máslo a nakonec omáčku dochutíme citrónovou šťávou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka