Cizrnovo-zeleninové ragú - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 stonky řapíkatého celeru, 3 mrkve, 1/2 šálku suchého bílého vína, 40 dkg rajčat z konzervy, 40 dkg cizrny (konzervované nebo předem uvařené), 2/3 šálku zeleninového vývaru, 1 hrst fazolových lusků, sůl, mletý pepř
Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Očištěný celer nakrájíme na kousky, mrkev na kolečka, fazolky šikmo na části. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a necháme v něm zesklovatět cibulku se špetkou soli, asi 5 minut. Přihodíme česnek, celer, mrkev a pokračujeme na mírném ohni dalších 5 minut, občas promícháme. Zvýšíme teplotu, zeleninu zalejeme vínem, necháme chvíli bublat, ať se odpaří alkohol. Přidáme rajčata a cizrnu, přivedeme zpět k varu a přilijeme vývar, stáhneme plamen a necháme čtvrt hodiny redukovat. Vhodíme zelené fazolky, za necelých 10 minut změknou. Podáváme horké s křupavým chlebem, chutná i rozležené druhý den.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka