Noky s gorgonzolou a ořechovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 lžíce másla, 1 cibule (nadrobno nakrájená), 1/2 šálku nahrubo nasekaných vlašských ořechů, 1 lžíce hladké mouky, 2 šálky plnotučného mléka, 12.5 dkg gorgonzoly, 50 dkg bramborových noků, sůl, mletý pepř, 1 hrst bazalky
V kastrolku rozpustíme na slabším ohni máslo. Přidáme cibuli a povaříme asi 5 minut, až změkne. Teď přisypeme ořechy a opět několik minut povaříme, občas zamícháme. Stáhneme ze sporáku a vmícháme mouku, potom pomalu rozmícháme s trochou mléka. Vrátíme na oheň a přilejeme zbytek mléka, pomalu vaříme 6 minut, dokud omáčka nezhoustne. Potom opět mimo plamen zamícháme gorgonzolu, osolíme, dopepříme. V jiném hrnci uvaříme noky podle návodu výrobce, dobře je zcedíme, zalejeme omáčkou a zlehka promícháme, aby se jí dokonale obalily. Ozdobíme lístky bazalky a hned podáváme.
Příloha: rajčatový salát s roketou
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka