Kuřecí stroganoff na sherry - recept cpt. Cooka
4 porce: 2.5 dkg másla, 2 lžíce slunečnicového oleje, 4 kuřecí prsíčka, 2 cibule, 1 lžička mleté papriky, 2 lžičky jemné hořčice, 6 lžic sherry, 6 lžic vody, 6 lžic kysané smetany, sůl, mletý pepř
Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Kuřecí prsa se nakrájí na delší, tenké proužky. V hrnci rozpálíme máslo a olej, přidáme maso a cibuli a smažíme 6-7 minut, dokud vše nechytá zlatou barvu. Vmícháme mletou papriku, hořčici, suché sherry, vodu, sůl a pepř. Vaříme další 2-3 minuty, potom odstavíme a promícháme s kysanou smetanou.
Příloha: rýže a zelené fazolky, pokud je máme rádi (máme)
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka