Frittata se špenátem a fetou - recept cpt. Cooka
6 porcí: 2 lžíce másla, 4 šálky baby špenátu, sůl, mletý pepř, 8 vajec, 1/4 šálku šlehačky, 1/2 šálku nadrobené fety
Zapneme gril. Na velké pánvi na středním plameni rozpustíme máslo, vmícháme listy špenátu a špetku soli. Asi minutu mícháme, až špenát změkne. V míse rozšleháme vajíčka se smetanou, osolíme a opepříme je. Směs vlejeme na špenát, občas ji promícháme, dokud vejce nezačnou tuhnout, stačí 2 minuty. Na povrch nasypeme rozdrobenou fetu a dáme na minutu pod gril, stačí, že sýr se rozpustí. Sesuneme frittatu na prkénko, nakrájíme na porce a servírujeme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka