Parmezánová polenta - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 l mléka, 1.25 dl másla, 1 lžička tymiánu, 1/2 lžičky soli, 2.5 dl kukuřičné krupice, 2.5 dl strouhaného parmazánu, 1/2 šálku nasekané zelené petrželky
Mléko nalejeme do většího hrnce a postavíme na střední plamen. Přidáme máslo, okořeníme tymiánem a solí a pomalu přivedeme k varu. Potom mícháme vařečkou a přisypáváme hrubou kukuřičnou mouku. Dál stále mícháme, dokud kaše není hustá. Stáhneme plamen, ale pokračujeme ve vaření, často mícháme, až je polenta krémová a odlepuje se od stěn hrnce. Potrvá to kolem 15 minut. Potom teprve vmícháme parmezán a podáváme posypané petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka