Marocká karotka - recept cpt. Cooka
4 porce:  5 dl pomerančové šťávy, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička drceného římského kmínu, 1 lžička mletého koriandru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky oblíbené pálivé omáčky, 4  mrkve, 1/2 šálku rozinek, 1 hrst máty peprné, 1/4 šálku drcených mandlí
Mrkve očistíme a nakrájíme na kolečka. Pomerančovou šťávu nalejeme do většího hrnce, přimícháme skořici, kmín, koriandr, sůl a pálivou omáčku. Rozehřejeme na středním plameni, přivedeme pomalu k varu. Vmícháme mrkve a necháme prohřát, až všechno bublá. Potom plamen stáhneme a necháme dusit doměkka, asi 15 minut. Pak přidáme rozinky a zvýšíme teplotu. Rozinky vsáknou tekutinu a nabobtnají. Sirup se redukuje a glazuruje mrkev. Pokračujeme dál asi 3 minuty. Nakonec vmícháme sekané lístky máty. Přemístíme do servírovací mísy, posypeme mandlemi a hned podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka