Omeleta s uzeným lososem - recept cpt. Cooka
3 porce: 5 vajec, 15 dkg francouzského sýra Boursin, 1/4 lžičky soli, 6 plátků uzeného lososa, 2 lžíce kopru, mletý pepř, rostlinný olej, 1 lžíce másla
Na středním plameni rozehřejeme svou oblíbenou pánev. Do mísy rozklepneme jedno vejce a nadrobíme čerstvý sýr. Rázně prošleháme dohladka. Potom přimícháme zbylá vejce a osolíme. Zlehka vmícháme nakrájeného lososa, nasekaný čerstvý kopr a mletý pepř.
Na pánev kápneme trochu oleje a kroužením jej roztáhneme, aby pokryl celé dno. Přidáme rozpustit trošku másla, klidně může i zhnědnout, olej zmírňuje jeho snahu přepálit se. Doprostřed pánve nalejeme část vaječné směsi. Necháme ji zasyčet a minutu či dvě promícháme, potom rozetřeme do kulaté placky a necháme několik minut netknuté, aby spodní část zhnědla. Z jedné strany lopatkou zvedneme, zjistíme, zda je strana hotová a prohozením ji otočíme (když si nejsme touto technikou moc jistí, obrátíme ji dřevěnou lopatkou). Pokračujeme ve smažení druhé strany, dokud nejsou vajíčka usmažená. Přesuneme omeletu na horký talíř a pokračujeme dalším kusem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka