Bulgur s paprikami, mátou a kozím sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg bulguru, 3 dl zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, 1 svazek jarní cibulky, 1 paprika oranžová, 1 žlutá paprika, mletá paprika, 1 hrst máty kadeřavé, 1 citrón na šťávu, 12.5 dkg měkkého kozího sýra, extra virgin olivový olej
Bulgur v míse zalejeme horkým vývarem, tak aby jej zakryl až po vrch. Necháme stát 10 minut, potom jej vidličkou nakypříme a ochutíme solí a pepřem. Jarní cibulku nakrájíme najemno, papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na čtverečky. Do mísy s bulgurem přidáme papriky, cibulku, nadrobno nasekanou mátu, mletou papriku a citrónovou šřávu. Vše dobře promícháme a popřípadě ještě dosolíme či opepříme. Podáváme zakápnuté dobrým olivových olejem a nahoru nadrobíme kozí sýr.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka