Vejce po andalusku - recept cpt. Cooka
Huevos estilo Andalucía
2 porce:  3 lžíce extra virgin olivového oleje, 1  cibule, 3  brambory, 1/2 červené kapie, 1/2 zelené kapie, 4  rajčata, sůl, 3 stroužky česneku, mletý pepř nebo paprikové vločky, kmín, 4  vejce, 2 lžíce zelené petrželky nebo koriandru
Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme olivový olej, přidáme nahrubo nasekanou cibuli a na zhruba půldruhacentimetrové kostičky nakrájené oloupané brambory. Na středním plameni za pravidelného míchání osmahneme, až jsou brambory měkké a začínají zlátnout. Přidáme na čtverečky nakrájenou papriku a pokračujeme asi 5 minut. Rajčata nakrájíme na kostky a přihodíme na pánev, zlehka osolíme a během pár minut jednou, dvakrát zlehka promícháme, rajčata mají jen změknout, ne vytvořit omáčku. Vmícháme nasekaný česnek, paprikové vločky nebo čerstvě mletý pepř, špetku kmínu a dosolíme podle chuti. Vytvoříme ve směsi důlky, do kterých rozklepneme vajíčka. Zakryjeme pokličkou a necháme na mírném plameni dojít, bílek musí ztuhnout, žloutek zůstat řídký. Podáváme posypané sekanou petrželkou nebo koriandrovými lístky. Navíc můžeme při servírování přidat plátek či dva sušené šunky, případně hned při smažení brambor přimíchat kolečka choriza (a v tom případě pak slít přebytečný tuk).

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka