Zlaté gazpacho s avokádem - recept cpt. Cooka
4 porce: 90 dkg žlutých nebo oranžových rajčat, 1 stroužek česneku, 1/4 šálku vody, 1/4 šálku extra virgin olivového oleje, 1 chilli paprička (jalapeňo), sůl, mletý pepř, 1 avokádo, tortilla chipsy na podávání
Rajčata opláchneme a rozpůlíme, česnek oloupeme a rozdrtíme, papričku zbavíme semínek a nasekáme. V mixéru z rajčat, česneku a vody připravíme pyré, potom přilejeme olivový olej a mixujeme, dokud se pořádně vše nespojí. Přelejeme do polévkové mísy, vmícháme nasekané jalapeňo, dochutíme solí a pepřem. Dáme chladit aspoň půl hodiny ale klidně i přes noc. Podáváme s nakrájenými kousky avokáda a tortillovými chipsy.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka