Těsto se sušenými hřiby - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1.4 dkg sušených hub, 3 vejce, 17 dkg hladké mouky, 17 dkg semoliny, 3 lžíce vlažné vody
Tvrdé, dobře usušené hříbky rozemeleme na jemný prach v mlýnku na koření nebo na kávu. (Můžeme použít i food procesor, ale v tom případě musíme prach prosít, abychom ho zbavili hrubších kousků, které by trhaly těsto.) Do velké mísy vsypeme mouky a houbový prášek, důkladně promícháme, uprostřed vytvoříme kráter, do něhož vlejeme vajíčka. Vidličkou promícháváme vajíčka s moukou, začneme u vnitřního lemu, mísou přitom pomalu otáčíme proti směru hodinových ručiček. Pokračujeme tak dlouho, až se vše spojí do soudržné hmoty, asi 4 minuty. Pokud je směs příliš sypká, přidáme po lžičkách vodu. Přeneseme těsto na vál, trochu podsypeme moukou a pokračujeme rukama. Dlaněmi stlačujeme dolů a od sebe, formujeme do hladkého oválu. Otočíme o 90° doprava, přeložíme napůl a opět stlačíme. Pokračujeme asi 5 minut, dokud těsto není hladké. Zformujeme do koule a necháme 30 minut odpočinout při pokojové teplotě zabalené do fólie nebo v míse zakryté navlhčenou utěrkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka