Německý tvarohový koláč - recept cpt. Cooka
1 kus:  20 dkg hladké mouky, 12.5 dkg másla,  špetka soli, 1  vejce,

na náplň: 25 dkg měkkého tvarohu (tučného v kostce), 50 dkg měkkého tvarohu (tučného ve vaničce), 10 dkg kysané smetany, 15 dkg cukru krupice, 3  vejce, 1  citrón na kůru, 1 lžíce vanilkového cukru, 2 cl rumu, 10 dkg propláchnutých rozinek, 1 lžíce kukuřičného škrobu,  špetka soli

Mouku, máslo, cukr, sůl a vejce rychle zpracujte ručně nebo v robotu. Z těsta vyválejte plát a vyložte jím formu o průměru 23 cm tak, aby okraj byl asi 4 cm vysoký. Dejte odležet do chladu.
Troubu předehřejte na 175 °C. Oba tvarohy smíchejte se zakysanou smetanou, cukrem, žloutky, citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a rumem. Rozinky obalte ve škrobu a přidejte do ochuceného tvarohu. Bílky ušlehejte se solí na pevný sníh. Nejdříve zamíchejte do tvarohu 4 lžíce sněhu, potom zbytek. Tvarohovou náplň vlijte do korpusu (asi tak centimetr pod okraje, naběhne) a povrch uhlaďte. Pečte přibližně hodinu, až náplň zpevní a těsto zezlátne.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka