Welsh rarebit - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 lžíce piva, 1 lžička worcestrové omáčky, 1 lžička anglické hořčice, 1 špetka chilli + na poprášení, 20 dkg strouhaného čedaru, 4 plátky veky, 4 rajčata, 1 červená cibule, sůl, mletý pepř, extra virgin olivový olej, 1 lžička aceta balsamica
Na rajčatový salát nakrájejte rajčata na kostky, červenou cibuli na čtvrtky a pak na plátky. Vložte do mísy, osolte, opepřete, zakápněte panenským olivovým olejem a balzamikovým octem a promíchejte.
V kastrůlku zahřejte pivo, přidejte worcesterskou omáčku, hořčici, chilli, čedar a za stálého míchání mírně zahřívejte, až se sýr roztaví. Plátky veky silně pomažte sýrovou směsí a krátce zapečte pod grilem. Směs lze před natíráním zpevnit žloutkem a sněhem z bílku. Podávejte poprášené chilli a s rajčatovým salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka