Houbové ravioli - recept cpt. Cooka
4 porce: 6 dkg slaniny, 1/4 šálku nakrájené cibule, 20 dkg hřibů, 2 lžíce zelené petrželky, základní těsto na ravioli, 1 bílek, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce cibule, 1 stroužek česneku, 60 dkg žlutých rajčat, sůl, mletý pepř
Slaninu nakrájíme na kostičky, které usmažíme na pánvi do křupava. Přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Očištěné houby nakrájíme na plátky a přihodíme na pánev, smažíme 2-3 minuty. Zasypeme polovičkou nasekané petrželky, osolíme, opepříme.
<> vyválíme na tenký plát. Zubatým tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru asi 7 cm, přebytečné těsto okolo koleček odstraníme a znovu vyválíme. Doprostřed každého kolečka dáme část náplně, okraje potřeme rozšlehaným bílkem. Kolečka přeložíme napůl a okraje pevně spojíme.
Na pánvi rozehřejeme olej a na něj dáme zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Přimícháme na kostičky nakrájená rajčata a zbylou petrželku, osolíme, opepříme. Snížíme plamen a necháme bublat 5 minut. Ravioli povaříme 6-8 minut v osolené vodě, vyjmeme je a necháme okapat. Přeneseme na talíře a zalejeme rajčatovou omáčkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka