Salát Kutuzov - recept cpt. Cooka
8 porcí: 35 dkg pečeného telecího masa, 2 slanečci, 30 dkg hovězího masa, 3 jablka, 1 mrkev, 1 celer, 4 nakládané okurky, několik plátků červené řepy, 5 dkg kaviáru, několik nakládaných ryzců, worcestrová omáčka, sůl, mletý pepř, majonéza, vejce, hlávkový salát, ředkvička, sardelový řez, citrón
V míse promícháme pečené telecí maso (zbavíme je kostí, chřupavek a kůžiček), očištěně slanečky (mlíčáky), vařené maso z volské tlamy, oloupaná velká jablka, vařenou mrkev, vařený celer, kyselé okurky a několik plátků červené řepy, vše nakrájíme na kostečky. Pak přidáme kaviár, několik nakrájených, nakládaných ryzců a trochu anglické omáčky Worcester (dostane se hotová). Salátovou směs osolíme, opepříme a polejeme majonézou. Hotový salát zdobíme na tvrdo vařenými vejci, lístky hlávkového salátu, po případě růžičkou z ředkvičky a sardelovými očky, položenými na plátcích citrónu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka