Těstoviny s rajčaty, ančovičkami a chilli - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg špaget nebo linguine, olivový olej, 2 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 5 dkg ančoviček v oleji, 20 dkg černých oliv, 3 lžíce kaparů, 25 dkg cherry rajčat, sůl, mletý pepř, bazalka na ozdobení
Těstoviny uvaříme podle návodu v dostatečném množství osolené vody al dente. Mezitím rozehřejeme na středním plameni velkou pánev s vyšším okrajem, nalejeme na ni olivový olej. Minutu až dvě na něm osmažíme najemno nasekaný česnek, nadrobené ančovičky a sušenou chilli papričku nakrájenou na drobné kousky. Mícháme, až se ančovičky v oleji rozpustí. Přidáme nahrubo nakrájene vypeckované olivy, kapary a rozpůlená cherry rajčata. Mícháme na středním plameni 4-5 minut, dokud se vše nespojí a rajčata nezměknou. Zcedíme těstoviny a promícháme je na pánvi s omáčkou, můžeme přidat lžíci vody z těstovin. Podle potřeby dochutíme, ale asi nebude třeba moc soli, ta se uvolnila z ančoviček, oliv i kaparů. Podáváme zakápnuté olivovým olejem a ozdobené lístky čerstvé bazalky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka