Hispánská sekaná - recept cpt. Cooka
4 porce:  70 dkg mletého vepřového masa, 11 dkg choriza klobásky, 1/2 šálku nasekané červených paprik, 1/2 šálku nadrobno nakrájené cibule, 1/2 šálku ovesných vloček, 1  vejce, 1/2 šálku rajčatové šťávy nebo jiné zeleninové, 3 lžíce nasekaných koriandrových lístků, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře
Troubu předehřejeme na 190 °C. Veškeré pomleté a nasekané suroviny (z chorizo klobásky sloupneme střívko a nadrobíme ji) dobře promícháme ve velké míse. Rukama namočenýma ve studené vodě uhněteme ze směsi kouli, kterou přeložíme na vymazanou kulatou formu, tak aby se maso nedotýkalo okrajů. Pečeme asi hodinu, dokud povrch nezhnědne a není křupavý. Po vyjmutí z trouby necháme 5-10 minut odpočinout, krájíme na plátky a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka