Sekaná se špenátem a parmezánem - recept cpt. Cooka
6 porcí: 70 dkg mletého hovězího masa, 14 dkg mraženého špenátu, 1/4 šálku nakrájené cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce nasekané zelené petrželky, 1/2 šálku drcených slaných krekrů, 1/2 šálku strouhaného parmazánu, 1/4 šálku plnotučného mléka, 1/4 lžičky sušeného tymiánu, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, muškátový oříšek, několik černých oliv na ozdobení
Troubu předehřejeme na 180 °C. Špenát předem rozmrazíme a vymačkáme z něj vodu, česnek oloupeme a utřeme se solí. V míse důkladně promícháme všechny suroviny s výjimkou černých oliv. Směs namačkáme do olejem lehce vytřené formy (cca 23x13 cm). Pečeme asi hodinu, dokud není povrch lehce hnědý. Po vytažení z trouby necháme 10 minut odpočinout, sekanou vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme zdobenou černými olivami například se šťouchanými brambory.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka