Zimní celerový salát - recept cpt. Cooka
1 porce: 9 dkg očištěného celeru, 3 cl citrónové šťávy, 2 cl octa nebo bílého přírodního vína, 3 dkg šlehačky, 3 dkg majonézy, sůl, mletý bílý pepř, zelená petrželka, hlávkový salát, řeřicha, rajče nebo paprika
Pečlivě očištěný a opláchnutý celer se osuší a potře citrónovou šťávou, aby zůstal bílý. Do porcelánové nebo skleněné mísy se vymačká citrónová šťáva a přilije se trochu octa nebo bílého přírodního vína. Celer se nastrouhá nebo nakrájí na jemné nudličky, lehce promíchá s připravenou směsí citrónové šťávy a octa (bílého vína), přidá se šlehačka a majonéza, sůl, bílý mletý pepř, sekaná zelená petrželka a vše se znovu lehce promíchá.
Salát se podává mírně vychlazený, zdobený kouskem hlávkového salátu, řeřichy, rajčete nebo papriky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka