Rolovaná lahůdková sekaná - recept cpt. Cooka
4 porce:  90 dkg mletého hovězího masa, 1/2 šálku nakrájené červené cibule, 2 stroužky česneku, 1 šálek chlebové strouhanky, 1/2 šálku rajčatové šťávy, 2  vejce, 1 lžíce smetanové křenové omáčky, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 4 plátky lahůdkové šunky, 8 koleček salámu, 6 plátků švýcarského tvrdého sýra, zelená petrželka na ozdobu, hořčice celozrnná na dochucení při servírování
Troubu předehřejeme na 180 °C. V míse dobře smícháme mleté maso, nadrobno nasekanou cibuli, utřený česnek, strouhanku, rajčatovou šťávu, lehce našlehaná vajíčka, křenovou omáčku, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Směs rozetřeme na voskovaném papíře do obdélníku o tloušťce asi 18 mm. Maso poklademe plátky šunky, salámu a dobrého sýra, ponecháme přitom asi centimetrové nepokryté okraje. Opatrně z kratší strany rolujeme pomocí pomocí papíru do válečku, okraje stlačíme a náplň uzavřeme uvnitř. Roládu přeneseme do lehce vymazané zapékací skleněné mísy a položíme švem dolů. Pečeme asi 70 minut, dokud povrch nezhnědne a vnitřek není propečený. Po vytažení z trouby necháme asi 10 minut odpočinout. Krájíme na plátky, ozdobíme petrželkou a podáváme s hrubou hořčicí. Zbylou roládu můžeme podávat i studenou, třeba se zeleninou a dresingem ze sýra s modrou plísní.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka