Pečený zimní čaj - recept cpt. Cooka
1 dávka:  4  hrušky, 2  jablka, 2  pomeranče, 1  citrón, 50 dkg třtinového cukru, 3  hřebíčky, 2  celé skořice, zrníčka z vanilkového lusku, 2 dl rumu
Ovoce omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme cukr a koření a vše dáme do hlubokého pekáče. Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme asi hodinu. Nejdříve pod pokličkou, na posledních 10 minut ji sundáme. Občas promícháme, aby se ovoce nepřipálilo. Směsí naplníme sklenice, pevně uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Tak je necháme, dokud čaj nevychladne. Do hrníčku stačí dát vždy dvě lžičky a zalít horkou vodou. Po vypití čaje můžeme ovoce sníst.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka