Pečený zimní čaj - recept cpt. Cooka
1 dávka: 4 hrušky, 2 jablka, 2 pomeranče, 1 citrón, 50 dkg třtinového cukru, 3 hřebíčky, 2 celé skořice, zrníčka z vanilkového lusku, 2 dl rumu
Ovoce omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme cukr a koření a vše dáme do hlubokého pekáče. Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme asi hodinu. Nejdříve pod pokličkou, na posledních 10 minut ji sundáme. Občas promícháme, aby se ovoce nepřipálilo. Směsí naplníme sklenice, pevně uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Tak je necháme, dokud čaj nevychladne. Do hrníčku stačí dát vždy dvě lžičky a zalít horkou vodou. Po vypití čaje můžeme ovoce sníst.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka