Hruškové čatní - recept cpt. Cooka
1 dávka:  5  červených cibulí, 1 kg hrušek, 1.5 dl bílého balzamikového octa, 1 lžíce hořčičného semínka, 1 lžička mleté skořice, 50 dkg přírodního cukru, 10 dkg rozinek, 1 stroužek česneku, 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
Oloupeme cibule, nakrájíme je na čtvrtky. Oloupeme hrušky, zbavíme je jádřinců a stopek a pokrájíme na malé kousky. Ve velkém hrnci zahřejeme koření, ocet a cukr. Přidáme cibuli, hrušky, zázvor a rozinky a necháme asi půl hodiny vařit. Čatní nalijeme ještě horké do skleniček, uzavřete víčky a obrátíme dnem vzhůru. Necháme tak do vychladnutí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka