Hruškový koláč s tvarohem - recept cpt. Cooka
1 kus: 26 dkg hladké mouky, 12.5 dkg másla, 12.5 dkg moučkového cukru, 1 žloutek, 2 lžíce mléka, 1 špetka soli,
náplň: 40 dkg měkkého tvarohu, 6 hrušek, 2 vejce, 10 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový pudink
Cukr utřeme se žloutkem, přidáme máslo, mléko a mouku smíchanou se špetkou soli. Vypracujeme těsto a vyplníme jím formu potřenou trochou másla. Smícháme tvaroh s cukrem, vanilkovým pudinkem a žloutky. Nakonec jemně zašleháme sníh z bílků. Směs přidáme na těsto. Menší hrušky oloupeme a zespodu seřízneme, aniž bychom je rozřízli, lžičkou opatrně vydlabeme jádřinec. Ponoříme je do tvarohového krému a koláč dáme péct do trouby předehřáté na 180°C, dokud tvaroh nezrůžoví.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka