Zeleninová vejce - recept cpt. Cooka
4 porce: 6 vajec, 1 cibule, 1/2 lžičky kaparů, 1 stroužek česneku, mletá paprika, sůl, mletý pepř, citrón, 1 lžíce majonézy,
Obložení: 1 hlávkový salát, 4 rajčata, 1 pomeranč
Z uvařených, rozpůlených vajec vyjmeme žloutky, utřeme je se solí, postupně přidáváme kašičku utřenou z cibule, česneku a papriky a po částech zatíráme majonézu. Směs zakapeme citrónem, rozdělíme na kousky, utvoříme kuličky, které vložíme zpět do bílkových půlek. Vejce urovnáme na mísu (nejlépe plochou skleněnou), ozdobíme listy salátu, plátky rajčat a pomeranče. Podáváme jako předkrm nebo studenou večeři.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka