Zelená rajčata s koprem - recept cpt. Cooka
6 dávek: 8.75 dl octa, 8.75 dl vody, 5 cl nakládací soli, 2.3 kg zelených rajčat, 6 česneku, 1/4 šálku sušeného kopru, 6 bobkových listů
Větší zelená rajčata rozpůlíme nebo rozčtvrtíme, cherry velikost ponecháme vcelku. V nerezovém hrnci smícháme vodu s octem a solí. Přivedeme k varu a vaříme, jen dokud se sůl nerozpustí. Rajčata naskládáme do spařených skleniček, nahoře necháme centimetr volný. Do každé skleničky přidáme oloupaný stroužek česneku, čerstvý nebo sušený kopr, jeden bobkový list. Zalejeme horkým nálevem. Protřepeme, aby se uvolnily vzduchové bubliny a v případě potřeby dolejeme nálev. Skleničky uzavřeme a sterilizujeme v zavařovacím hrnci úplně zalité vodou asi 15 minut. Po vytažení necháme zchládnout a uskladníme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka