Masové kuličky po řecku - recept cpt. Cooka
6 porcí:  2 lžíce olivového oleje, 90 dkg mletého jehněčího masa, 2  vejce, 1/2 šálku strouhanky, 1/4 šálku černých oliv Kalamata, 1/4 šálku nasekané zelené petrželky, 3 lžíce strouhané fety, 3 lžíce nasekané máty peprné, 1 lžíce nasekané dobromysli, 1 stroužek česneku, 1.5 lžičky soli, 1/4 rychle sterilovaného citrónu
Přivedeme v hrnci k varu vodu, osolíme ji a vložíme omytý celý citrón, povaříme 15 minut. Potom jej vyjmeme a necháme zchládnout. V míse dobře rukama promícháme mleté maso, nasekané vypeckované olivy, chlebovou strouhanku, petrželku, mátu, strouhaný sýr, oregano, rozetřený česnek se solí a nasekaný konzervovaný citrón. Předehřejeme troubu na 220 °C. Olivovým olejem vymažeme plech, na kterém budeme kuličky péci. Z masové směsi tvoříme koule o průměru do 4 cm, klademe je na vymazaný plech do pravidelných řad, aby se navzájem dotýkaly. Pečeme je v troubě asi 20 minut, nebo dokud nejsou pevné a propečené, teplota v jejich středu by měla být asi 75 °C. Před podáváním je necháme mimo troubu 5 minut dojít a potom servírujeme s rajskou omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka