Svampsoppa - recept cpt. Cooka
Houbová švédská polévka
4 porce:  2  šalotky, 40 dkg hřibů, 4 dl kuřecího vývaru, 3.2 dl šlehačky, 4 snítky zelené petrželky, 5 dkg másla, sůl, bílý pepř
Z očistěných hříbků nařežeme tenké plátky na zdobení, stačí 3 na porci. šalotku jemně nasekáme a osmahneme v hrnci na másle, nenecháme zhnědnout. Houby nakrájíme na kousky a přidáme k šalotce, promícháme a zalejeme kuřecím vývarem. Povaříme asi 10 minut, potom rozmixujeme a přecedíme zpět do hrnce. Přidáme smetanu a opět pár minut povaříme. Osolíme a opepříme podle chuti. Odložené plátky hříbků narychlo opražíme na pánvi na másle. Podáváme horké, plátky hub položíme nahoru a posypeme troškou zelené petrželky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka