Závitky s ochuceným žervé - recept cpt. Cooka
4 porce: 8 plátků uzeného masa, 20 dkg žervé, 3 lžíce kysané smetany, 1 stroužek česneku, 10 dkg strouhaného křenu, 1/2 citrónu, sůl, bílý pepř, zelená petrželka, pažitka
Žervé utřeme se smetanou, křenem, prolisovaným česnekem, citrónovou šťávou a nasekanou petrželkou a pažitkou, dochutíme solí a pepřem. Plátky moravského uzeného masa nebo šunky rozložíme, naplníme ochuceným žervé a zarolujeme. Uložíme asi na hodinu do lednice. Na tác urovnáme listy hlávkového salátu a do kruhu střídavě klademe závitky a osminky uvařených vajec posypaných sladkou paprikou. Závitky ozdobíme zbytkem žervé a kousky citrónu. Podáváme s chlebem a růžovým vínem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka