Tortilla Española - recept cpt. Cooka
16 porcí:  6 lžic olivového oleje, 1 kg brambor, 2 lžíce nakrájené cibule, 6  vajec, 1 lžička soli
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, do oleje přidáváme plátky brambor a smažíme je pomalu tak, aby nezhnědly, v oleji je často obracíme. Když jsou částečně hotové, přidáme nakrájenou cibuli a dál smažíme, dokud nejsou měkké, celkem potřebujeme asi 20-30 minut. Ve velké míse rozmícháme vejce se solí. Na brambory položíme plochý talíř a slejeme přebytečný tuk do jiné misky. Brambory nasypeme do mísy s vajíčky a dobře vše promícháme. Na pánev vrátíme část oleje a na rozehřátý nalejeme bramborovo-vaječnou směs. Smažíme na středním plameni asi 5 minut, omeletu nenecháme ze spodní strany zhnědnout. Pánví potřeseme, aby se tortilla odlepila ode dna, položíme na ni plochý talíř, pevně přidržíme a přikrytou pánev otočíme a tím tortillu dostaneme na talíř. Na pánev zase přidáme trochu oleje a placku na ni sesuneme, aby se osmažila i z druhé strany. Stačí asi 3 minuty. Přesuneme na servírovací talíř a podáváme teplou či studenou, nakrájenou na klínky nebo čtverečky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka