Sole meunière - recept cpt. Cooka
Mořský jazyk po mlynářsku
2 porce:  2 plátky mořského jazyka (asi 150 g na porci), 1/2 šálku mléka, 1/2 šálku hladké mouky, sůl, mletý pepř, 2 lžíce přepuštěného másla, 2 lžíce másla, zelená petrželka, citrónová šťáva
Na talíři promícháme mouku se solí a pepřem, do jiné nádoby nalejeme mléko. Přepuštěné máslo rozpálíme na pánvi, dokud nedělá pěnu. Plátky ryby namočíme v mléce a potom z obou stran v okořeněné mouce, přebytečnou mouku otřepeme. Ihned smažíme v rozpáleném másle, 3-5 minut každou stranu. Potom přeložíme na předehřáté talíře. Další máslo necháme na pánvi zhnědnout, když je horké, přidáme nasekanou petrželku a omáčkou hned přelejeme porce ryb. Dochutíme citrónovou šťávou a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka