Vejce se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce: 6 vajec, 1 menší pórek, 1 kapie, hlávkový salát,
Pikantní omáčka: cibule, česnek, vinný ocet, desertní víno, moučkový cukr, sójová omáčka, vegeta, škrobová moučka
Uvařená vejce nakrájíme kráječem na kolečka, vložíme do listů hlávkového salátu, přelijeme omáčkou a ozdobíme krájeným pórkem a kapií (krájíme na jemné nudličky).
Pikantní omáčka: do silného vývaru, v němž jsme kuře vařili, přidáme cibuli, česnek, vinný ocet, dezertní víno, cukr, sójovou omáčku a vegetu. Vaříme nejméně půl hodiny pod pokličkou velmi mírným varem. Nakonec sejmeme z ohně, zahustíme máčeným škrobem, scedíme a pokapeme olejem. Takto připravená omáčka je jemné, lahodné chuti. Chceme-li připravit ostřejší omáčku, vaříme spolu s uvedenými surovinami drobně sekané pfeferonky, které slouží jako ostrý dochucovací prostředek. Pokrm podáváme vychlazený.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka