Crème caramel - recept cpt. Cooka
6 porcí:  20 dkg cukru krupice, 4 lžíce vody, 3.5 dl mléka, 2 dl šlehačky 33%, 1  vanilkový lusk, 4  vejce, 2  žloutky,

na ozdobení: 6 snítek máty peprné, pomeranč, šlehačka

V kastrůlku rozpustíme cukr ve vodě a připravíme karamel (nesmí být příliš tmavý, byl by hořký), který hned rozlijeme do vyšších misek a necháme ztuhnout. Mléko, šlehačku, obsah vanilkového lusku smícháme společně s vejci a žloutky. Nalijeme do misek na karamel. Vložíme do pekáče s vodou tak, aby téměř celá miska byla potopená a zakryjeme alobalem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 45 minut. Poté vyjmeme a necháme dobře vychladit. Po vychladnutí obkroužíme nožíkem hmotu od kraje misky a vyklopíme na talíř. Ozdobíme physalisem nebo klínkem pomeranče a mátou, podáváme se šlehačkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka