Třešňová marmeláda s čokoládou - recept cpt. Cooka
1 dávka: 1 kg vypeckovaných třešní, 40 dkg krystalového cukru, 10 dkg čokolády na vaření, 1 balíček Gelfix 3:1, 1 lžička kyseliny citronové
Třešně opláchneme, necháme dobře okapat, vypeckujeme a nasekáme na kousky. Gelfix smícháme se 2 lžícemi cukru. Třešně dáme do hrnce, promícháme s Gelfixem a uvedeme do varu. Minutu provaříme, přidáme zbývající cukr, nalámanou čokoládu a kyselinu citronovou. Uvedeme znovu do varu a za občasného promíchání 10 minut provaříme. Horkou marmeládou plníme suché nahřáté sklenice, zavíčkujeme, na pár minut otočíme dnem vzhůru a potom necháme vychladnout.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka