Ocas z tuňáka v makové krustě - recept cpt. Cooka
2 porce: 35 dkg tuňáka, 1 lžička čerstvě mletého pepře, 1 lžíce černého máku, sůl, 1 bílek, 1 lžíce oleje
Na plochém talíří smícháme mák s čerstvě pomletým pepřem. Podélně ukrojené hranolky masa z ocasu tuňáka namočíme ze všech stran v rozšlehaném bílku se solí. Potom je obracíme v makové směsi, aby se na ně nalepil černý kabátek. Rozpálíme na větší pánvi olej, který snese vyšší teplotu a tuňáka zase ze všech stran osmahneme, vždy jen asi 30 vteřin, prosmažit jen povrch, vnitřek má zůstat téměř syrový. Opatrně nakrájíme na plátky silné asi centimetr a podáváme třeba se zeleným chřestem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka