Sorbet z růžových grepů - recept cpt. Cooka
8 porcí:  

sirup: 1 šálek vody, 1.25 šálku krystalového cukru,

sorbet: 4  grapefruity, 1 šálek cukrového sirupu, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce campari, 1  bílek, 1 lžíce kůry z citrusů

Cukrový sirup: přivedeme vodu k varu, přisypeme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme vychladnout a zmrazit. Může se připravovat do zásoby, poměr je přibližně 5 šálků cukru na 4 šálky vody, přivést k varu a povařit asi 4 minuty. Potom zase dát vychladnout a zmrazit.
Z omyté kůry grapefruitu nastrouháme potřebné množství kůry a odložíme. Vymačkáme z růžových citrusů šťávu, smícháme ji ve džbánu s cukrovým sirupem, citronovou šťávou a campari. Dáme na pár hodin vychladit do ledničky. Potom směs přecedíme do zmrzlinového strojku a necháme míchat asi 15 minut. Vidličkou promícháme pár lžic směsi s bílkem a citrusovou kůrou a vrátíme do strojku, pokračujeme v míchání dalších 5 minut. Lžící sorbet přendáme do zásobníku a necháme mrazit několik hodin, aby se chutě spojily a směs ztvrdla.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka