Vařená slepice v pikantní omáčce - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2  slepice, sůl, 1  cibule, celý pepř, 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce vývaru ze slepice, 1 lžíce oleje, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce hořčice (ostřejší - nejlépe francouzské), 1/2 lžičky glutasolu, zelenina na ozdobu
Půlku slepice omyjeme, očistíme a vložíme do vody s rozkrájenou cibulí, solí a několika kuličkami pepře. Uvaříme doměkka (nejlépe v tlakovém hrnci). Vývar scedíme a maso necháme vychladnout. Pak ho nakrájíme na tenké plátky a do vějířku rozložíme na mísu. Zvlášť v misce rozšleháme hořčici, olej, ocet, vývar ze slepice a glutasol. Pokud je omáčka hustá, přidáme ještě trochu vývaru. Pokud se nám zdá málo výrazná, můžeme ji dochutit lžící sójové omáčky. Plátky slepičího masa ozdobíme na nudličky nebo kolečka nakrájenou zeleninou a maso přelijeme připravenou omáčkou. Podáváme vychlazené.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka