Krevety na asijský způsob podle šéfa Pauluse - recept cpt. Cooka
2 porce: 10 dkg vyloupaných krevet, sójová omáčka, česnek, vejce, škrobová moučka, olej na smažení,
omáčka: 4 dl ananasové šťávy, 1 dl vody, 10 dkg rajčatového protlaku, 3 dkg krystalového cukru, vinný ocet, zázvor, škrobová moučka, paprika, ananas podle chuti
Nejprve připravíme omáčku: ananasovou šťávu a vodu přivedeme k varu, přidáme protlak, cukr a provaříme. Potom přidáme nastrouhaný zázvor a vinný ocet. Nakonec lehce zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě.
Krevety necháme chvilku marinovat ve směsi - těstíčku z posekaného česneku, sojové omáčky, vajíčka a solamylu. Smažíme je dozlatova v rozpáleném oleji. Hotové krevety smícháme s připravenou omáčkou, přidáme kousky ananasu, lusků a paprik a podáváme - nejlépe s jasmínovou rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka