Cizrnová polévka Laury Calder - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 šálky sušené cizrny, 1  cibule, 1 stroužek česneku, 1  bobkový list, 1 snítka tymiánu,  špetka drceného kmínu,  špetka mleté papriky, kuřecí vývar nebo voda, sůl, mletý pepř, olivový olej na zastříknutí při podávání
Den předem přebereme cizrnu do velké mísy, hodně zalejeme vodou a necháme přes noc namočenou. Před vařením vodu slejeme, cizrnu dáme do hrnce s nadrobno nakrájenou cibulí, nasekaným česnekem, bylinkami, zalijeme kuřecím vývarem, nesolíme. Přivedeme pomalu k varu a povaříme asi 40 minut do měkka. Vyjmeme tymián a bobkový list, cizrnu rozmixujeme dohladka. Propasírujeme ji do rendlíku, přihřejeme, dosolíme a podle chuti přidáme i čerstvě mletý pepř, mletý kmín. V miskách ozdobíme olivovým olejem a špetkou papriky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka