Cuketové rösti - recept cpt. Cooka
4 porce: 90 dkg cukety, sůl, mletý pepř, 1 vejce, 1 svazek jarní cibulky, 1 šálek strouhanky, 2 stroužky česneku, 1/2 šálku zelené petrželky, 1 lžička mletého chilli, 1/2 lžičky mleté papriky, špetka cayenského pepře, olivový olej
Z cuket odkrojíme konce a nahrubo je nastrouháme do cedníku, zasypeme bohatě solí a necháme půl hodinky odkapat. Potom z nich zbylou vodu vymačkáme v čisté utěrce. Česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno, mladou cibulku nakrájíme na kolečka, hladkou petrželku nasekáme. Promícháme cuketu v míse s ostatními surovinami a kořením. Dochutíme podle potřeby. Z těsta tvoříme malé lívance, které postupně smažíme z obou stran v rozpáleném oleji na pánvi. Uchováváme je v teplé troubě, dokud nejsou všechny hotové. Podáváme zakápnuté troškou dobré majonézy.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka