Dýňovo-citrusový dort - recept cpt. Cooka
1 kus:  1  korpus z křehkého těsta s vysokými stěnami o průměru 23 cm, 2 šálky vařené máslové tykve, 1 šálek crème fraîche, 1/2 šálku pomerančové šťávy z červených pomerančů, 1/2 šálku grepové šťávy smíchané s citrónovou, 3/4 šálku cukru krupice, 2  vejce, 1 lžička vanilky,  špetka soli,  špetka muškátového oříšku
Troubu předehřejeme na 175 °C. V míse rozšleháme vajíčka, vmícháme cukr, následuje pyré z uvařené máslové dýně, smetana, trošku strouhané kůry z citrusů, posléze i šťáva a koření. Všechny přísady promícháme a nalejeme do hotového korpusu. Pečeme, dokud náplň neztuhne, asi 45 minut. Před podáváním necháme vychladnout. Zdobíme například čerstvým ovocem, malinami smíchaným s mraženým jogurtem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka