Křupavé sněhové pusinky - recept cpt. Cooka
16 kusů: 4 bílky, špetka soli, 1 lžička vanilkového nebo javorového sirupu, 1/8 lžičky vinného kamene (v nouzi lze nahradit práškem do pečiva), 2/3 šálku moučkového cukru, 2/3 šálku moučkového cukru na posypání, 1 lžíce kukuřičného škrobu
Bílky a špetku soli šleháme metlou do sněhu, přidáme vanilku a vinný kámen (vínan draselný) a dále šleháme až do tuhého stavu. Postupně po lžičkách všleháme cukr tak, aby se rozpustil. Další dávku cukru smícháme se škrobem a přes sítko nasypeme na povrch směsi. Už dále nešleháme, ale opatrně stěrkou vmícháme do sněhu. Plech vyložíme pečícím papírem a lžící na něj klademe pusinky, vršek zakroutíme do špičky. Pečeme pomalu při 110 °C hodinu až půldruhé, aby pusinky získaly krémovou barvu a povrch byl při poklepání tvrdý. Hotové vychladíme, skladujeme ve vzduchotěsné nádobě.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka