Saucisson brioché - recept cpt. Cooka
Klobáska v briošce
4 porce: 4 klobásy, 1/2 šálku bílého vína nebo piva, kynuté těsto na pizzu, 4 lžičky hrubozrnné francouzské hořčice, 1 vejce, olej
Česrstvé vepřové klobásky propíchneme vidličkou a osmahneme na troce oleje do hněda, asi 2 minuty z každé strany. Potom je zalejeme vínem nebo pivem a pod pokličkou dáme uvařit. Na závěr pokličku sejmeme a zbytek tekutiny necháme odpařit.
Kynuté těsto na pizzu rozdělíme na porce a každou na pomoučeném válu rozválíme do velikosti obdélníku, do něhož půjdou klobásky zabalit. Do mouky pod těsto můžeme přidat některou sušenou bylinku: tymián, rozmarýn, majoránku, šalvěj. Těsto potřeme hořčicí, položíme na něj klobásku a zabalíme, můžeme ji zcela zakrýt nebo nechat konce venku. Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do trouby, pečeme dozlatova asi 20 minut při teplotě 200 °C.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka