Čerstvá česneková klobása - recept cpt. Cooka
1 dávka:  135 dkg libového vepřového plecka, 45 dkg syrového sádla, 2 lžičky moučkového cukru, 3 lžičky jemně utřeného česneku, 1/2 lžičky mletého pepře, 4 lžičky soli, 1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku, 1/4 lžičky mleté skořice, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1/4 lžičky mletého nového koření, 1/4 lžičky tymiánu, 1/2 šálku suchého bílého vína, středně tlustá vepřová střeva
Předem si připravíme vepřová střeva tak, jak je popsáno v dalších receptech. Maso a syrové sádlo pomeleme společně najemno. Důkladně promícháme s ostatními surovinami. Směsí plníme střívka a nakonec je zakroutíme asi po 10 cm. Sušíme je v chladniččce asi 4 dny, často přitom obracíme, sůl a alkohol je během této doby konzervují. Vaří se ve vodě nebo v kuřecím vývaru.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka