Čerstvá polská kielbasa - recept cpt. Cooka
1 dávka:  135 dkg libového vepřového plecka, 68 dkg hovězího ramínka, 23 dkg telecího masa, 6 lžiček hrubé soli, 4 lžičky mletého pepře, 1.5 lžičky majoránky, 1.5 lžičky saturejky, 1/2 lžičky mletého nového koření, 3 stroužky česneku jemně utřeného, 2 lžíce mleté papriky
Připravte si předem střívka podle popisu u kobásky <>. Maso nakrájené na malé kostky a vychlazené v ledničče pomelte najemno. V míse promíchejte se všemi dalšími ingrediencemi. Naplňte střeva o průměru asi 5 cm, tradičně se dělají dlouhé kusy, 50 - 60 cm. Klobásy nechte 4 hodiny oschnout na chladném místě nebo je nepřikryté dejte na 24 hodin do ledničky. Pečou se asi 45 minut v troubě při teplotě 220 °C.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka