Čerstvá chorizo klobása - recept cpt. Cooka
1 dávka: 135 dkg vepřového plecka, 45 dkg syrového sádla, 4 lžičky hrubé soli, 2 lžičky mletého pepře, 4 lžičky jemně mletého cayenského pepře, 1 lžička mleté papriky, 3 stroužky utřeného česneku, 3 lžičky červeného vinného octa, 1/4 šálku suchého červeného vína, 2 lžíce brandy, 1 lžička mletého fenyklu
Výroba klobásek je podrobně popsána u italských <>. U těchto čerstvých chorizo jen ponechejte před plněním důkladně promíchanou směs masa s kořením a ostatními surovinami asi čtyři hodiny v chladniččce, aby se chuti koření, vína a brandy mohly rozležet a maso absorbovalo tekutiny. Potom naplňte střívka, zakruťte je po 10 cm, uložte do ledničky a spotřebujte do tří až čtyř dnů a případný přebytek zamrazte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka