Pečený karfiol s parmazánem - recept cpt. Cooka
4 porce:  6.4 dkg másla, 3 lžíce hladké mouky, mléko, sůl, 6  žloutků, 3  bílky, hovězí vývar, 1  květák, několik  raků, 6.4 dkg parmazánu, máslo na vymazání
Dej na rendlíček čtyry loty másla, přidej tři lžíce pěkné mouky a udělej bledou jíšku, přilej pak tolik mléka, aby z toho hustá kašíčka byla a nech to vychladnout; přidej do toho šest žloutků a ze tří bílků udělaný sníh, osol a rozmíchej to dobře. Uvař v hovězí polívce aneb ve slané vodě karfiol, rozeber jej na kousky, uvař též několik raků a oloupej je a ostrouhej čtyry loty parmazánu. Vymaž mísu máslem, dej vrstvu kaše do ní, oblož ji karfiolem a rozkrájenými na kousky raky, polož opět kaši, posyp ji parmazánem, přikryj jej kaší, oblož tuto karfiolem i raky a přikrej opět kaší. Dej do trouby a pěkně to upeč.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka