Karlovarský knedlík - recept cpt. Cooka
5 porcí: 10 rohlíků, 3 vejce, 2.5 dl mléka, 5 dkg másla, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Včerejší rohlíky nakrájíme na kostičky, v míse je osolíme, opepříme, pokropíme mlékem, které necháme vsáknout. Velkolistou petrželku nasekáme nadrobno. Žloutky oddělíme od bílků a smícháme je s rozpuštěným máslem, z bílků ušleháme pevný sníh. K rohlíkům přidáme máslo se žloutky, nasekanou petrželku a sníh z bílků a vše smícháme do vláčné hmoty. Na vál položíme mokrou utěrku, dáme na ni knedlíkovou hmotu, pevně sbalíme do šišky a svážeme kuchyňským motouzem. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 25 minut, vybalíme z utěrky, necháme chvíli stát a nakrájíme nožem nebo nití na plátky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka