Červené cibule se sýrem a sušenými rajčaty - recept cpt. Cooka
4 porce: 6 červených cibulí, 18 dkg tvrdého sýra (cantal, lancashire, chester), několik snítek pažitky, sůl, mletý pepř, 12 dkg másla, 7 dkg sušených rajčat v olivovém oleji, 2 lžíce sekané bazalky
Troubu předehřejeme na 180 °C. Neoloupané cibule stejné velikosti dáme v zapékací míse do trouby na dobu asi 75 - 90 minut, dokud nejsou měkké a při tlaku prstem pružné. Připravíme máslo se sušenými rajčaty: změklé máslo mícháme až do krému, potom přidáme nasekaná rajčata a také sekanou bazalku nebo petrželku. Dosolíme, opepříme, zabalíme do válečku do hliníkové fólie a uložíme do ledničky.
Hotové cibule shora nařízneme, do řezu osolíme, opepříme, vkládáme plátek rajčatového másla. Posypeme strouhaným sýrem a sekanou pažitkou, sýr se spojí s máslem a cukrem z cibule.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka